Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Srbija je zemlja svih njenih građana u kojoj se poštuju vjerske različitosti i koja neće dozvoliti niti tolerisati bilo koji vid nasilja na vjerskoj osnovi, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u razgovoru sa predstavnicima Islamske zajednice u Subotici.

Vulin je u razgovoru sa glavnim imamom Muhadžir džamije u Subotici Abdurahmanom Salajiem i predsjednikom odbora Islamske zajednice u tom gradu Uzairijem Ibazerom, obavijestio sagovornike da je policija brzo rasvetlila slučaj razbijanja prozora na toj džamiji i uhapsila osumnjičenog, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

- Srbija nikome neće dozvoliti da na bilo koji način kvari i remeti odnos povjerenja koji postoji među našim narodima - poručio je Vulin.

On je napomenuo da MUP Srbije posvećuje veliku pažnju integraciji pripadnika nacionalnih manjina u policijsku službu, jer, kako je rekao, dobar rad policije u multietničkim sredinama zavisi od stvaranja čvrstog odnosa povjerenja, komunikacije i saradnje.

- Kada smo svi na istom zadatku, sa istim ciljem, da obezbijedimo napredak i bolju budućnost naših građana, očuvamo sigurnost i stabilnost naše zemlje, nije važno koje smo vjere i nacije. Borimo se za mir i budućnost naše djece, a to je najvažnije - zaključio je Vulin.