Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba) -
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da smatra da glorifikovanje zločina u Srebrenici navijača Partizana jeste dovoljan razlog da se prekine fudbalski meč protiv Novog Pazara, ali da mu nije jasno zašto se to isto ne dešava kada navijači domaćeg tima uzvikuju slične parole protiv Srbije i srpskog naroda.

- Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovoljan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije? - naveo je Vulin u saopštenju, povodom toga što je meč između Novog Pazara i Partizana, prekinut sinoć na više od pola časa, jer su navijači crno-bijelih skandirali Mladiću.

On je naveo da, prema njegovom dubokom uvjerenje, skandiranje navijača Partizana "Nož, žica, Srebrenica" jeste dovoljan razlog da se meč prekine, ali je upitao zašto i skandiranje "Žuta kuća" nije dovoljan razlog za prekid meča?

Vulin je ocijenio da organizatori Super lige moraju da odrede jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom i najavio da će pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i to pitanje riješi.

- Pravila su ili ista za sve ili nisu pravila - naglasio je Vulin.

Meč između Novog Pazara i Partizana, koji je beogradski tim dobio sa 4:1, prekinut je sinoć na više od pola časa, zbog toga što su navijači Partizana skandirali generalu Ratku Mladiću.

Utakmica je nastavljena tek nakon što je policija ispraznila taj dio tribina.