Zbog postupka koji se vodi protiv dvanaest Nikšićana, učesnika litija za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve, u Osnovnom sudu u Nikšiću, oglasila se koalicija ,,Za budućnost Nikšića“. Naime, ovih dvanaest mladića se terete zbog kršenja epidemioloških mjera, u vrijeme zabrana izlaska nakon 22 sata.

„Koalicija Za budućnost Nikšića ocjenila je da se na svakom koraku osjeća nedostatak demontaže bivšeg režima, koji se preko nereformisanih institucija ponovo obračunava sa srpskim narodom. Ovo što radi nikšićki osnovni sud je klasičan primjer toga, gdje su se na meti Đukanovićevih poslušnika našli ljudi koji su slavili Srpsku novu godinu i koji smetaju zato što su Srbi i patriote. Pozivamo nikšićki osnovni sud da odmah obustavi progon nevinih ljudi, i podsjećamo da su ta institucija, tužilaštvo i policija ćutali kada su se lažne komite okupljale po Nikšiću„, navode iz koalicije „Za budućnost Nikšića“.

Oni su saopštili da nema sumnje da je vlada Crne Gore jedan od krivaca za ovakvo ponašanje pulena bivšeg režima, jer nije uradila mnogo toga da se izvrši demontaža Đukanovićeve montenegrinske i kriminalne hobotnice.


Građani koji su pobijedili 30. avgusta očekivali su slobodu, a ne da ih ponovo maltretiraju isti oni koji su to radili prethodnih godina i koji su odavno morali da budu smijenjeni ili procesuirani zbog svog slijepog služenja bivšem režimu“, zaključili su iz ove koalicije.