het-fond.png

Postupajući u skladu sa Zaključkom Vlade i vanrednim mjerama i smjernicama za ublažavanje posljedica na nivou MH „ERS“-a prouzrokovanih pojavom pandemije korona virusa, Uprava ZP „Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje je donijela preporuku br. 2027 od 01.04.2020. godine o dobrovoljnom izdvajanju sredstava za Fond solidarnosti Republike Srpske- saopšteno je iz ZP „Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje .

Svi članovi Uprave ZP „Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje odrekli su se 50% neto plate u korist Fonda solidarnosti, rukovodioci pogona i sektora 15%, šefovi službi 12%, a ostali zaposleni u zavisnosti od visine svojih primanja od 5-10%. Od ukupnog broja zaposlenih u ZP „Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje, njih 83,26% dobrovoljno se odreklo primanja u korist Fonda solidarnosti- ističu u ovom preduzeću. Dodaju da je na račun Fonda uplaćeno je 47.454,40 KM.

„Hidroelektrane na Trebišnjici svoje društveno odgovorno poslovanje sprovode u svim oblastima života, a ovo je samo jedan od vidova društvene odgovornosti Preduzeća HET i zaposlenih poručuju iz HET-a.

Uprava ZP „Hidroelektrane na Trebišnjici“ a.d. Trebinje se zahvaljuje svim zaposlenim radnicima koji su postupili po navedenoj preporuci i na taj način dobrovoljno izdvojili dio neto plate za mjesec mart na račun posebnih namjena Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske- stoji u saopštenju ovog preduzeća.