2E05C455-80F7-4087-A380-36C2F55E0EC6.jpeg
Na Konkurs za izradu idejnog arhitektonsko - urbanističkog  rješenja za izgradnju  Kongresnog centra u Trebinju prispjelo je 39 radova, a ekspertska komisija danas je u Trebinju započela njihovu evaluaciju. 

Komisiju čine generalni direktor ERS, Luka Petrović, rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić, dekani arhitektonskih fakulteta u Beogradu, Banjaluci i Podgorici Vladimir Lojanica, Saša Čvoro i Svetlana Perović, kao i inženjeri arhitekture Dragan Šiniković i Radojka Nožica i  elektrotehnike Mijomir Mijić. 

Shodno urbanističkim planu,  osim kongresnog centra, predviđena je izgradnja nove sportske dvorane, hotela visoke kategorije, javne gradske ustanove, zelenih površina i podzemnih garaža.

Planirano je da obuhvati kongresno-koncertnu dvoranu sa oko 1.000 mjesta, koncertnu dvoranu sa 150 mjesta, kao i još jednu dvoranu sa oko 300 mjesta, zatim salu za plenarne sastanke sa oko 100 mjesta i malu salu za plenarne sastanke sa oko 20 mjesta, VIP i sale za prijem visokih zvanica.

Stručni žiri će prispjele radove ocijeniti na osnovu kriterijuma utvrđenih tenderskom dokumentacijom, objavljenom 24.11.2023. na Portalu javnih nabavki BiH. Prispjeli radovi su pod šiframa, i tek po završetku ocjenjivanja idejnog rješenja biće poznat identitet prijavljenih i nagrađenih rješenja.

Nadamo se da ćemo uskoro izvršiti promociju odabranih rješenja.