pdp slavko.jpg

 Politički “skandal majstor” opet na sceni.

Slavko Vučurević ponovo je dospio u žižu javnosti, ovoga puta iznijevši oštre optužbe na račun partijskih šefova sa kojima je dočekao političko punoljetstvo u PDP-u.

Moglo se čuti štošta na konferenciji za novinare na kojoj je Vučurević iznio različite optužbe koje  bi nekoga, ukoliko bi bile tačne, a pravda dostižna  trebale odvesti iza rešetaka.

Pokušao je da objasni i zašto je do sada ćutao, ali neuvjerljivo.

Slavko Vučurević zaboravlja da je ćutanje (a predugo je ćutao)  isto kao  saučestvovanje i da ga to što sada progovara ne amnestira od odgovornosti. Ili amnestira...

To već zna Vučurević,  koji je sigurno imao “debeo” razlog za ovakav istup u javnosti.

On možda neke stvari zaboravlja, ali šira javnost ne.

Njegovo ponašanje i rječnik dok je bio  gradonačelnik Trebinja ušli su u istoriju grada, ali ne na stranicama na kojima se pišu lijepe stvari o gradu koji je prepoznatljiv po gostoljubivosti  i kulturi.

 Zahvaljujući  Slavku Vučureviću  ružna slika iz Trebinja poslata je čak i na krsnu slavu grada i Hrama- Sveto Preobraženje Gospodnje 2016. godine.

 Vučurević je i slavu grada i Hrama  tada iskoristio za predizborne govore. Osim toga, ozvučenje  koje je bilo u organizaciji gradske uprave, potpuno je isključeno za vrijeme besjede tadašnjeg vladike na Trgu slobode u Trebinju.

Ali je zato ozvučenje  bilo perfektno dok su  govorili  Slavko Vučurević i njegovi gosti . I mikrofoni postavljeni kod gradske česme, van bine, perfektno su radili kada je trebalo da nekolicina Vučurevićevih saradnika pogrdno skandira o tadašnjem  predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku. 

Vučurevićeve  uvrede na račun jedne dame i visokog državnog funkcionera, aktuelne predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović  obišle su svijet. Vrijeđao je i svog tada „najljućeg” političkog  neprijatelja aktuelnog direktora ERS Luku Petrovića.

Njegove uvrede nisu zaobišle ni mnoge druge političare koji su dio vlasti. Bio je drzak, čak i prijetio novinarima kada mu se nije dopadao način  njihovog izvještavanja.

I onda- 2016. godine u oktobru gubi u izbornoj trci za prvog čovjeka Trebinja. Rezultat je bio kazna koju je dobio od naroda za svoje rukovođenje gradom, ali i cjelokupno ponašanje koje se odrazilo i na imidž Trebinja.

Nakon što je kratko sjeo u ambasadorsku fotelju koju je brzo“izgubio“ pritajio se, uglavnom.

Sada je  našao način da sam sebe ponovo “aktuelizuje” samo u novom “ruhu”.

Spekulacije o tome su različite, ali ono što Slavko Vučurević poručuje jeste da će dalji politički rad nastaviti kao odbornik opozicije u trebinjskoj Skupštini i to kao odbornik Hercegovačkog narodnog pokreta.

Da li je zbog nekih ličnih interesa raskinuo političke veze sa partijom koja ga je „iznjedrila“ i „promovisala“  ili je nešto drugo u pitanju svakako je i najmanje bitno.

Ono što je važno jeste da je, ako je sve što je rekao o PDP-u i njegovom rukovodstvu istina,  i Slavko Vučurević  koji je bio visoki funkcioner PDP-a  takođe odgovoran.

Kako god bilo,  partijske spone Vučurevića i PDP-a su , čini se, pukle, a to bi u javnost moglo „izbaciti“ još zanimljivih informacija koje su , dok su bili u „ljubavi“  pažljivo skrivali od naroda. Onog istog naroda koji je za i zbog njih bio spreman da se svađa i sa najbližima.

U ovom „sukobu“  svako će, konačno, pokazati svoje pravo lice.