20210608_090003.jpg (377 KB)

Povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, danas je u Trebinju organizovana velika akcija uređenja grada, a u organizaciji gradske uprave i nadležnih službi.

U akciji čiji je moto „Za ljepše Trebinje“, od ranoj jutra čisti se šire područje grada, uređuju se javne zelene površine, prostori oko škola, poslovnih objekata, stambenih zgrada, ulica, trotoara, obala i korita rijeke, kao i riječnih kanala. I u ovoj akciji uklanjaju se nelegalne deponije, kao i prostori oko magistralnih puteva na prilazu gradu.

20210608_081413.jpg (223 KB)

Uz nadležne službe, akciji su se odazvale javne ustanove i preduzeća, predstavnici mjesnih zajednica, udruženja građana, škole, sportski kolektivi i volonteri, a do podneva očekuje ih puno posla – od sakupljanja otpadaka, prosjecanja rastinja, uklanjanja divljih deponija, do košenja trave, orezivanja stabala, pranja gradskih ulica...

„U akciji učestvuje više od hiljadu ljudi iz svih javnih ustanova. Tu su članovi iz mnogih organizacija i udruženja, a sve sa ciljem da zajednički obilježimo ovaj značajan datum i da pošaljemo poruku da moramo organizovano nastupiti kada organizujemo ovakve akcije. takođe, naša je obaveza da svakodnevno posvetimo pažnju zašti životne sredine. U akciju se uključio i veliki broj građana koji čiste ispred svojih zgrada i u svojim naseljima. Profesionalci - iz Komunalnog preduzeća, Ekologije i bezbjednosti, dobrovoljnih vatrogasnih društava - ovo rade svaki dan, a mi ćemo samo da im danas damo mali doprinos“, rekao je zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković.

Direktor JU „Ekologija i bezbjedost“ Stevan Bekan kaže da će danas najveći teret, kao i uvijek podnijeti nadležne službe.

„Čistićemo okolna naselja- Goricu i prilaze gradu iz više pravaca, tako da je ovo još jedna prilika da generalnu uredimo i očistimo naš grad pred turističku sezonu“, poručio je Bekan.

20210608_080913.jpg (258 KB)