bileca.jpg (357 KB)

Naplata parkinga u Bileći trebalo bi da počne za oko mjesec dana, pripreme su u završnoj fazi, a mjesečna karta za sve zone koštaće 30 KM, izjavio je danas Srni zamjenik načelnika opštine Nikola Bajović.

Bajović je rekao da će biti definisana prva i druga zona naplate parkinga, s tim da će korisnici u prvoj zoni 90 minuta parkinga plaćati jednu KM, dok će u drugoj zoni čas koštati 0,5 KM.

"Prva zona obuhvataće cijelu glavnu ulicu kralja Aleksandra, od marketa `Tropik` do Obilićevog vijenca, kao i parking kod `Elektro-Hercegovine`", naveo je Bajović.

Bajović je rekao da će u drugoj zoni parkirališta biti u ulicama Obilićev vijenac i Poparina strana, kao i parking ispred Doma kulture "Jefto Dedijer" i dio parkinga u naselju Dubrave.

Prema njegovim riječima, u prvoj fazi će biti ukupno oko 200 parking mjesta koja će biti naplaćivana i to SMS porukama i kupovinom karata na prodajnim mjestima, a biće izdavane i sedmične, polugodišnje i godišnje karte.

Bajović je rekao da je cilj da se uredi parking prostor u Bileći da bi svi imali dovoljno mjesta za parkiranje, navodeći da će na tim poslovima biti zaposleno pet invalida.

"Cijeli posao biće obavljan putem opštinske Boračke organizacije i Društva `Patriot`", rekao je Bajović.