Jutros je iznenada u Trebinju najavljena posjeta ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića. Makar je tako rečeno novinarima. Zvanična posjeta Gradskoj upravi nije imala protokol, a , kako je rečeno medijskim predstavnicima, trebalo je da stigne u Trebinje između 14 i 15 časova.

ministar djokic-trebinje.jpg

Nije stigao u najavljeno vrijeme nego skoro sat vremena kasnije- nešto malo prije 16 časova. Stigao je sa potencijalnim stranim investitorima, kako je kasnije pisalo u saopštenju. Novinari su imali priliku da vide da je u pratnji, između ostalog, nekog gospodina Kineza. Ne zove se tako nego je iz Kine, ali pošto mu ne znamo ime predstavili smo ga na taj način.

Bez pozdrava predstavnicima medija ministar Đokić je otišao u kabinet gradonačelnika Mirka Ćurića. Desetak minuta nakon početka sastanka PR služba Gradske uprave obavijestila je novinare da izjava za medije neće biti.

Dakle, nakon više od dva sata čekanja ministar Đokić nije se udostojio ni da se pojavi pred novinarima.

Pomislili bismo da se umorio putujući lošim hercegovačkim putevima da ne znamo da je u Trebinje stigao helikopterom.

Pa, dobro- možda mu je buka helikoptera smetala, pa nije mogao da priča...

Međutim, prije bismo rekli da nije imao o čemu da priča novinarima. Posebno poslije izuzetno šturog saopštenja nakon sastanka u kome je rečeno da su „ na sastanku, prisutnima predstavljeni aktuelni projekti, kao i planovi za naredni period“.

Koji su to aktuelni projekti - ne znamo, jer nam nije rečeno, a bili smo pozvani da nam se nešto kaže.

Za sve postoji prvi put, pa,evo, i da mediji dođu, jer su pozvani, a onda odu čak i bez objašnjenja zašto su uopšte pozivani.