Na Gradskom Olimpijskom Bazenu – GOB u Banjaluci 22.12.2018 održan je međunarodni novogodišnji plivački miting „Delfin i Aqua star 2018“. Organizatori , jednog od najkvalitetniji takmičenja u našem okruženju , su plivački klubovi Delfin iz Laktaša i Aqua star iz Banja Luke.Takmičenje je održano u svim uzrasnim kategorijama. Na novogodišnjem mitingu u Banjaluci okupilo se 318 plivača iz 20 kluba sa prostora Njemačke, Austrije, Srbije , Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.




KVS Leotar na „Delfin i Aqua star 2018“ učestvovao je sa jedanaest plivača. Klub su u Banja Luci predstavljali Ognjen Zirojević (2009) , Iva Maksimović (2007) , Neda Zirojević (2007), Petar Šegrt (2006), Teodora Kraljević (2005) , Helena Lakić (2005) , Maja Špirto (2003) , Kristina Piljević (2003) , Vuk Danojlić (2003) , Damjan Korol (2003) i Marko Budinčić (2003).




Na novogodišnjem mitingu u Banja Luci plivači KVS „Leotar“ nastavili su sa postizanjem odličnih rezultata u zadnjem mjesecu ove godine.


Na prestižnom banjalučkom plivačkom mitingu takmičari KVS Leotar su osvojili šest medalja od čega tri srebrenog i tri bronzanog sjaja.

Srebrena odličja osvojile su Maja Špirto u disciplinama 200m slobodno i 100m prsno i Helena Lakić u disciplini 100m leđno, brnzanim medaljama okitili su se Kristina Piljević u disciplinama 100m prsno i 200m slobodno i Maja Špirto u disciplini 100m slobodno.


Na odličnom plivalištu GOB-a u Banja Luci, pored osvajača medalja, i ostali takmičari KVS Leotar , sa postignutim rezultatima u svojim disciplinama, su ostvarili veliki napredak i postigli veliki broj ličnih rekorda




Naši plivači su ovoga vikenda na GOB-u u Banjaluci nastavili kontinuitet odličnih rezultata. U nešto malo više od mjesec dana, na četri međunarodna takmičenja, iz sedmice u sedmicu osvajaju odličja, a što je nama , pored osvojenih medalja, još važnije to prati i veliki napredak svih plivača u ostvarenim vremenima u svojim disciplinama . Takođe ovo takmičenje u Banjaluci je ogromno iskustvo za naše mlađe plivače, Ivu, Ognjena, Petra, Nedu , koji su prvi put bili u situaciji da se takmiče na bazenu gde se koristi oprema, strartni blokovi, elektronika , a koja se koriste na najvažnijim svjetskim takmičenjama kao što su svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre. – ističe , Veljko Piljević, trener u KVS Leotar


Plivače KVS Leotar narednog vikenda očekuje zadnje takmičenje u ovoj kaledarskoj godini a to je otvoreno prvenstvo BiH u Sarajevu.


Trebinje Danas