U Trebinju su za prvomajske praznike popunjeni gotovo svi smještajni kapaciteti, a najjužniji grad Srpske je, kao i prethodnih godina, prepoznat kao tražena destinacija u ovom periodu, izjavio je Srni stručni saradnik u gradskoj Turističkoj organizaciji Žarko Vico.

Vico je rekao da su među turistima dominantni domaći turisti, kao i iz regiona, naročito iz Srbije.

„Ove godine je primjetan veći broj inostranih turista koji u kružnim turističkim turama obilaze Trebinje, pri čemu dominiraju turisti iz Turske, zapadne Evrope, ali i iz nekih drugih zemalja poput Južne Koreje“, rekao je Vico.

On je napomenuo da je turistički promet u Trebinju za prva četiri mjeseca ove godine uvećan za 20 odsto u odnosu na uporedni period protekle godine, koja je bila istorijska.

Vico očekuje da će Trebinje, prema najavama, u maju biti izuzetno dobro posjećeno, naročito za dane vikenda, čemu će doprinijeti veliki broj manifestacija koje će biti održane.

„Svečano otvaranje ljetnje turističke sezone biće 19. i 20. maja uz bogat zabavni, kulturni i stručni sadržaj, tako da je to prilika da pozovemo sve goste da uživaju u koncertima koje će za sve goste pripremiti Turistička organizacija i grad Trebinje“, rekao je Vico.

Prema njegovim riječima, brojne druge najavljene manifestacije i sadržaji trebalo bi da okupe veliki broj gostiju u Trebinju.

„Predsezona je izuzetno dobra, pa možemo zaključiti da je pred Trebinjem još jedna istorijska turistička godina“, istakao je Vico.