U okviru Sportskog društva „Leotar“ uskoro kreće sa radom Škola sporta za djecu uzrasta od 6 do 10 godina.


Članovi ovog društva podjelom letaka danas su u Dučićevoj ulici promovisali projekat namijenjen osnovcima.
Prema riječima Bobana Brnjoša, generalnog sekretara Sportskog društva „Leotar“, cilj projekta je da se animira što više djece da se bave sportom – prvenstveno radi njihovog zdravlja, a potom i razvoja afiniteta prema određenim sportovima, kako bi ih uključili u rad trebinjskih sportskih kolektiva.
„To će biti škola za djecu od prvog do petog osnovne. Bavićemo se za početak djecom koja se ne bave nijednim sportom. Prema posljednjim podacima njih je ukupno 733 djece u sve tri osnovne škole. Na treninzima ćemo radita na elementima atletike, gimnastike, košarke, fudbala, odbojke, rukometa i borilačkih vještina. Obavili smo sastanke sa roditeljima kroz sve tri osnovne škole. Već imamo oko 70 upisanih učenika“, dodao je Brnjoš.
Ono što je veoma značajno je da će sa djecom raditi profesionalci, odnosno fakultetski obrazovani treneri.
„Dva trenera po grupi. Njih će nadzirati koordinaciono tijelo na čelu sa ljudima sa velikim iskustvom, kao što su doktor fizičke kulture Dado Okiljević, te profesori Petar Čolović i Nemanja Andrić, a ovom timu trebalo bi da se priključi i proslavljena odbojkašica Sanja Starović“, objasnio je Brnjoš za Radio Trebinje.
Upis u „Školu sporta“ traje do kraja mjeseca, nakon čega će sva zainteresovana djeca krenuti sa treninzima.
Prva godina je besplatna, a polaznici škole dobiće i besplatnu opremu, to jeste majicu za treniranje. Treninzi će se održavati u sportskoj dvorani a biće pod nadzorom fizioterapeuta.
Za sve dodatne informacija, kažu u Sportskom društvu, na raspolaganju je kontakt telefon broj 065/498-599.
Radio Trebinje