Policijska uprava Trebinje apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske.

tb-pu.jpg

Iz PU Trebinje podsjećaju sve građane da su od 10. marta 2020. godine zabranjena sva javna okupljanja u Republici Srpskoj.

S dolaskom lijepog vremena primjećeno je da se ova mjere ne poštuje u Trebinju, Bileći, ali i ostalim opštinama na teritoriji koju operativno pokriva PU Trebinje, navode iz PU Trebinje i podsjećaju građane Trebinja da je Gradski štab za vanredne situacije donio odluku kojom je zabranio da se na jednom mjestu okuplja više od troje lica.

„Policijski službenici će u narednom periodu intezivnije pružati asistenciju komunalnoj policiji Grada Trebinja, koja će kažnjavati sve one koji ne poštuju donešene mjere. Apelujemo na građane da prilikom rekreativnih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i nadležnih inspekcijskih službi“, navodi se u saopštenju PU Trebinje.