Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas u Banjaluci sastanak Glavnog koordinacionog tima.
Sjednica glavnog kooedinacionog tima (foto:Vlada_Srpske) - Foto: Twitter

Glavni koordinacioni tim izrazio je zabrinutost zbog povećanog broja zaraženih lica virusom korona u Republici Srpskoj, u proteklih nekoliko dana, te istakao da je potrebno učiniti sve kako bi se ovaj zabrinjavajući trend zaustavio u narednim danima.

Apelovano je na građane da pokažu dodatnu odgovornost i disciplinu, posebno tokom predstojećih prvomajskih praznika, da strogo poštuju propisane mjere zaštite, kao i zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije koje se odnose na ograničenje i zabranu kretanja i okupljanja u grupama u kojima je više od tri lica.

Pozvali su nadležne da pojačaju kontrolu sprovođenja svih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

Glavni koordinacioni tim zatražio je da se ispita odgovornost svih lica prilikom sprovođenja protokola za smještaj lica u karantine, a u vezi sa događajima u Studentskom centru "Nikola Tesla", te da se odgovorni za propust u obavljanju svog posla kazne u skladu sa propisima.