MH „ Elektroprivreda Republike Srpske kao društveno odgovorna kompanija uvijek će pomagati sportske kolektive, ne samo u Trebinju nego u čitavoj Republici Srpskoj“, izjavio je danas Luka Petrović generalni direktor ERS-a prilikom prijema predstavnika UO KK „Leotar“.

Ovom prilikom Petrović je istakao da Trebinje treba da postane regionalni centar koji će okupiti svu talentovanu djecu iz Hercegovine i omogućiti im još bolje uslove za rad i napredak.

„ S istim ciljem smo pomogli i košarkaški klub u Bileći jer smo svjesni da i tamo ima potencijala, a sve s namjerom da našoj djeci damo šansu da kvalitetno treniraju i napravimo širu bazu dobrih košarkaša u Hercegovini gdje djeca imaju fizičke predispozicije za bavljenje ovim sportom“ dodao je Petrović.

Ovom prilikom predstavnici KK „Leotar“ uručili su zahvalnicu prvom čovjeku Elektroprivrede Republike Srpske i zahvalili se na svesrdnoj pomoći koju ova kompanija pruža košarkaškom klubu „Leotar“

„ Mi smo jedini klub u regionu, koji je ovu sezonu počeo sa dvanaest domaćih, trebinjskih igrača što je pravi raritet i misaona imenica za mnogo veće gradove u regionu, a sve to ne bi uspjeli bez pomoći upravo ERS-a i ostalih preduzeća koja djeluju u sastavu holdinga, te šire društvene zajednice“ istakao je Milutin Mastilović, predsjednik UO KK „Leotar“.

Sportski direktor Vladimir Aleksić upoznao je direktora sa organizacionom strukturom kluba, od škole košarke, preko svih takmičarskih selekcija u mlađim kategorijama koje broje preko 150 djece, te posebno istakao činjenicu da je KK „Leotar“ dobio povjerenje KSRS da organizuje finalnu utakmicu najmasovnijeg takmičenja , Kupa Republike Srpske, koja će biti održana 14.02. u gradu na Trebišnjici.

Iz KK Leotar najavili su izradu monografije, i obilježavanje jubileja 50 godina postojanja košarkaškog kluba.