Inspekcija Poreske uprave Republike Srpske nastavila je akciju terenske kontrole i kažnjavanja poslovnih subjekata u Trebinju zbog uočenih nepravilnosti u radu.


Prekršajnim nalogom i rješenjem o privremenom zatvaranju na 15 dana zbog neizdavanja fiskalnih računa sankcionisane su i dvije najveće pekare u centru Trebinja – „Artos“ i „Leotar“.

Crveni pečati Poreske uprave u proteklim danima i sedmicama našli su se i na vratima više ugostiteljskih radnji u našem gradu.

U Poreskoj upravi RS kažu da će akcija kontrole rada privrednih subjekata biti nastavljena i u narednom periodu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije, te uvođenja u zakonske okvire subjekata koji rade neregistrovani.

„Na terenu aktivno radi nekoliko inspekcijskih timova, koji vrše nadzor na području cijele Republike Srpske, sa akcentom na registraciju subjekata, legalnost robe u prometu, izdavanje fiskalnih računa i prijavu radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa“, ističu u Poreskoj upravi RS.

RT