N.G., A.Ć. i M.M, svi sa područja Trebinja, uhapšeni su u Istočnom Novom Sarajevu zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga".


Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, njih trojica su u ovoj opštini iznajmili stan u kojem je pretresom pronađena određena količina marihuane.
"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokoac i uz saglasnost dežurnog tužioca, dana 08.03.2017. godine izvršen je pretres navedenog stana u kome su zatečeni A.Ć., M.M. i M.G. Tom prilikom pronađene su dvije pvc kese sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne bruto mase 418,45 grama", navodi se u saopštenju CJB Istočno Sarajevo.
N.G., M.M. i A.Ć. su lišeni slobode, dok je M.G iz Višegrada pozvana da se javi u službene prostorije radi obavljanja informativnog razgovora na navedene okolnosti.
U toku je kompletiranje i dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv osumnjičenih lica biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.
Nezavisne novine