Zaplijenjena marihuana (foto: Uprava policije Crne Gore) -
Više od dvije tone marihuane zaplijenjeno je u Podgorici.

Droga je zaplijenjena na carinskom terminalu u zajedničkoj akciji Uprave policije - Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Uprave carina.

Marihuana je pronađena u kamionu koji je ušao iz Albanije na graničnom prelazu Božaj.

- Danas je realizovana zajednička akcija Uprave policije i Uprave carina, sprovođena u periodu od više mjeseci, usmjerena ka presijecanju međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore ka zemljama zapadne Evrope - navodi se u saopštenju.

Uhapšen je državljanin Albanije E.C. (40) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Na granični prelaz Božaj danas je pristiglo teretno vozilo kojim je upravljao E.C. (40), državljanin Albanije. Carinskom organu je prijavljena tranzitna pošljika voća i povrća koja je bila namjenjena zemljama zapadne Evrope. Detaljnim pregledom robe koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila opojna droga marihuana ukupne težine od oko dvije tone - navedeno je u saopštenju.

Inspektori SBPOK-a utvrđuju da li je u šverc droge umiješana još jedna osoba, nad kojom je u toku kriminalistička obrada.

Operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Albanije pokučala krijumčarenje oko dvije tone marihuane ka zapadnoj Evropi. U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Albanije i policijama zemalja Evropske unije.