Na graničnom prelazu Gradina spriječen je pokušaj krijumčarenja preko 30 kilograma heroina skrivenog u jednom automobilu.

gradina-droga.jpg

Droga je otkrivena na ulazu u Srbiju, prilikom pregleda "citroena C5" kojim je upravljao 44-godišnji bugarski državljanin koji se iz Bugarske uputio ka Hrvatskoj gdje navodno radi.

Čim je zaustavljen, carinik koji je prvi došao u dodir sa njim primijetio je da je putnik vidno uznemiren, te da skoro drhti, saopštila je Uprava carina Srbije.

Upravo zbog toga službenici na prelazu su automobil odmah uputili na pregled mobilnim carinskim skenerom, pa su uskoro na snimku primjećene nepravilnosti koje ukazuju na to da se u vozilu nešto krije.

Uslijedio je detaljan pregled tokom koga je potvrđeno da se iza zadnjeg branika nalazi specijalno napravljen bunker u kome se krije velika količina heroina.Droga je potom otkrivena i u bočnim stranicama prtljažnika, desnom pragu, ali i u tapacirungu haube, kao i u podu ispred zadnjih sjedišta.

S obzirom da su paketi zapakovani na način koji je karakterističan za krijumčare heroina (paketi su obljepljeni širokom, selotejp trakom braon boje), te da je sam uzorak praha iz jednog od paketa tokom priručnog testa odreagovao na heroin, opravdano se sumnja da se radi o upravo toj vrsti droge.

Nakon što je sva droga izvađena, krijumčar je zajedno sa otkrivenim heroinom predat policiji u dalju nadležnost.