Mnogi su danas prenijeli da je pripadnik Agencije za istrage i zaštitu izvršio samoubistvo. Gdje, kako- to pišu drugi mediji.samoubistvo-tekst.jpg

TrebinjeDanas ne želi da „soli ranu“ porodici koja prolazi užas zbog te nesreće. Ono zbog čega objavljujemo ovaj tekst je apel na savjest i svijest onih koji vijesti objavljuju ili uređuju određeni medij koji se bavi ovom i sličnim temama.

Dobro je pa još i ime nesrećnog čovjeka nisu objavili, a i takvih je slučajeva bilo...

Sad će se vjerovatno baviti dalje ovom temom, dovoditi u vezu samoubistvo ko zna sa kim i čim..Istraživati uzroke..

Baš kao da su novinari ljekari i to sa užom specijalnošću vezanom za psihologiju ili psihijatriju...

Zar nam je toliko bitno da zaradimo nekoliko maraka više objavljujući ovakve vijesti i ulazeći duboko u intimu jedne ličnosti i porodice?

Samoubistvo je užasna nesreća, tragedija. Ostavlja tragove čitavoj porodici.

Ti ljudi nisu kriminaci, ubice, dileri, šverceri...To je njihova odluka i njihov izbor. Niko od nas nema pravo da sudi ili donosi zaključke o takvim slučajevima.

Novinari treba da pokažu umijeće i hrabrost da dođu do pravih informacija i prozovu one koji na ovaj ili onaj način uništavaju naše živote.

A, ne da se bave životima onih koji su izvršili suicid. Bilo ko da su i bilo čime da su se bavili.

Prije nego što objavimo naše tekstove svi mi koji sebe nazivamo novinarima dobro treba da razmislimo o temi o kojoj pišemo. Senzacionalizam ili neka marka više u našim kućnim budžetima nisu vrijedni ako nekome donesemo bol ili suzu zbog onoga što smo napisali i objavili.