Zasađeno još jedno drvo u Gradskom parku sa porukom mladima da vode računa o svojoj okolini

Sadnja drveta 2.jpg (625 KB)

U okviru 24. „Susreta mladih“, koji se već tradicionalno održavaju u našem gradu, danas su u Gradskom parku gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor JU „Ekologija i bezbjednost“ Stevan Bekan i učesnici susreta zasadili drvo čempresa.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je istakao da kada vidimo 200 mladih ljudi, učesnika ovih susreta koji znaju šta hoće u životu, Trebinje i Republika Srpska nemaju razloga za brigu za budućnost.

„Oni će sigurno da dođu na pozicije i gradonačelnika, načelnika i mnogih drugih značajnih funkcija. Čuli smo da je bilo dosta prijavljenih, nažalost nisu svi imali mogućnost da učestvuju, ali ćemo svakako u narednom periodu dati priliku i novim učesnicima da dođu u Trebinje. Ova manifestacija i današnjna akcija sadnje drveta je simbolična i veoma je značajno da održavamo ono što imamo i proširujemo shodno našim mogućnostima. Ono što je takođe značajno, pored ove manifestacije u našem gradu imamo i sportske igre medicinara, došlo je preko 800 njih iz cijele Republike Srpske, u toku je i džez festival, ispunili smo sve što smo dogovorili kako bismo produžili sezonu“, rekao je Ćurić.

Predsjednik Omladinskog savjeta RS Mladen Pjevčević kazao je da su tokom prethodnih susreta posadili 23 stabla u trebinjskom parku, te da je danas zasađeno 24 stablo, koje simbolično predstavlja ovogodišnje 24. „Susrete mladih“.

„Poruka koju smo željeli da pošaljemo ovom akcijom jeste da mladi vode računa o svojoj okolini, lokalnim zajednicama i svojoj Republici Srpskoj. Sutra naši učesnici putuju kućama, a utisci su kao i prethodnih godina fantastični. Trudićemo se da naredne godine obezbijedimo više sredstava, kako bismo primili sve učesnike koji se prijave. Ovo je sigurno manifestacija koja je potrebna Republici Srpskoj“, dodao je Pjevčević.

Lazarela Sladojević iz Gradiške kaže da je ovo njeno drugo učešće na „Susretima mladih“, te da je jako srećna što je ponovo u Trebinju.

„Moji utisci su odlični i zato sam došla opet. Potrudila sam se da prođem prijavu, jer sam na prošlim susretima naučila mnogo korisnih stvari i svima bih preporučila da se priključe ovoj manifestaciji. Pored edukativnog programa, tu je i zabavni program i upoznavanje mladih ljudi širom Srpske“, naglasila je Sladojević.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×