Zašto se ćuti o problemima u HE Dubrovnik?

he dubrovnik.jpg

Portal TrebinjeDanas je već pisao da od početka aprila nije u funkciji generator 2 Hidroelektrane Dubrovnik kojim upravlja HET-ERS. Generator 1 ove hidroelektrane i dalje funkcioniše, a njim upravlja Hrvatska elektroprivreda.

Za bilo kakve radove, revitalizaciju i slično, na Hidroelektrani Dubrovnik nadležna je Hrvatska elektroprivreda, jer se ova hidroelektrana nalazi na teritoriji Hrvatske, tako da niko iz HET-a ili Elektroprivrede Srpske nema ingerenciju niti mogućnost da otkloni kvar na bilo čemu što,u sklopu HE “Dubrovnik“, ne funkcioniše.

I dalje se ne zna kada će generator 2 biti u funkciji .

Finansije od onoga što se prihoduje od rada generatora 1 koristi samo Hrvatska elektroprivreda što nije poslovno korektno . Trebalo bi da ta sredstva, dok generator 2 ne funkcioniše, dijele HEP i HET.

Ovakvim poslovanjem HET i grad Trebinje gube milionske iznose.

O ovom problemu ćuti Hrvatska elektroprivreda, ali indikativno je zašto ćuti Uprava Hidroelektrana na Trebišnjici?

Zar nije ovom preduzeću kao i gradu Trebinju bitno što se gube ogromna finansijska sredstva zbog ovog problema?

Kome nije u interesu da se priča o ovoj temi?

Ovo su pitanja na koje bi odgovor trebala da da Uprava HET-a.

Podsjetimo, zbog havarije na HE „Dubrovnik“ 15 mjeseci ova hidroelektrana nije radila što je donijelo velike finansijske gubitke HET-u.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×