Koncertom u trebinjskom Kulturnom centru, završen je Drugi festival klasične muzike “Music and more Summerfest”.festival-kraj.jpg

Na koncertu se predstavio orkestar MMSF sa interesantnim kompozicijama filmske muzike kompozitora Nikolasa Flađela, Ionela Petroija, Šostakovića, te Betovenov 4. klavirski koncert prvi stav i predivna serenada za gutače Čajkovskog.

“Bilo je dosta novina u odnosu na prošlu godinu. Tu su bili koncerti u Dubrovniku u crkvi Svetog blagovještenja, vili Lastva, a tu je bila i baletska kompanija iz Kalifornije na početku festivala, kao i donatorsko veče za kupovinu koncertnog klavira za Trebinje. Pozvala bih sve one koji su u mogućnosti da se odazovu na ovu akciju” rekla je direktorica Festivala Tatjana Ranković.

Pokrovitelj Festivala bio je Grad Trebinje. Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da je ovaj Festival, koji drugu godinu zaredom doprinosi prepoznatljivosti Trebinjskog kulturnog ljeta, prerastao u značajnu manifestaciju u gradu.

“Zato moram posebno da naglasim da će Grad Trebinje i ubuduće pomagati ovu manifestaciju, jer je naše opredjeljenje Trebinje-grad kulture, koje se svojim kulturnim sadržajima ističe iznad drugih sredina”, naveo je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja uručio je Rankovićevoj skromne poklone kao znak zahvalnosti – maketu violine, uokvirenu fotografiju sa kadrovima koncerta sa Crkvine i cvijeće.