0C03A1D3-4E8A-4785-A68A-A770D31935E0.jpeg
Ljetni futsal kamp ,,Akademac 2023
’’, koji je počeo 16. juna u Trebinju, uspješno je završen. Kamp, koji je okupio oko 150 dječaka iz Trebinja i regiona, održavan je po drugi put sa ciljem promocije sporta, te druženja djece i sticanje novih poznanstava. Svi učesnici su otišli puni lijepih utisaka sa željom da se vrate i sljedeće godine.

Miloš Anđelić učesnik iz Trebinja, kaže da mu je najbitnije druženje, te je dodao da je zadovoljan uslovima u kojima su se tri puta dnevno odvijali treninzi.

,, Kroz treninge steknemo i neka nova prijteljstva. Prošle godine je bio fenomenalan kamp, ali ove godine je bilo na još većem nivou’’, naglašava Miloš.

8E14F889-F54C-44E8-92C6-AA8CACAD58B2.jpeg

Đorđe Todosijević, koji dolazi iz Vrnjačke Banje, ističe da mu je ovo prvi put da dolazi u Trebinje, te da mu se dopao naš grad u koji bi se rado vratio.

,, I organizacija je baš bila dobra, bio nam je lijep smještaj. Organizacija treninga je bila baš super sa jako dobrim trenerima I drugarima koje smo ovdje upoznali’’- objašnjava Đorđe.

Među učesnicima našao se i Teodor Pravica iz Trebinja, kojem nije prvi put da učestvuje u ljetnjem futsal kampu.

,, Ove godine sam stekao više prijatelja, ali je bilo isto super kao i prethodne’’, kaže Teodor.

Na jug Hercegovine stigli su treneri iz BiH, Srbije i Hrvatske i to: Borko Surudžić i Vladimir Milosavac, bivši reprezentativci Srbije u futsalu, Vladimir Prša Jovanović, selektor ženske futsal reprezentacije Srbije i selektor U-23 Srbije, Tomislav Bevanda, bivši kapiten reprezentacije BiH, Mirko Čampara, pomoćni trener reprezentacije BiH i Josip Suton, aktivni hrvatski reprezentativac.

Sa golmanima rade Ivica Krstulović i Nikola Čizmić, trener i golman iz ekipe Ollmisum, viceprvaka Hrvatske.

7C542F87-333C-4079-B887-86B1A9CB7435.jpeg

Treneri su takođe pohvalili organizaciju kampa, ističući da se raduju ponovnom susretu , te da se nadaju da će se sledeće godine okupiti u još većem broju.

,, Cilj samog kampa jeste druženje i promocija futsala ne samo u našem gradu, već i u regionu. Potrudili smo se da dovedemo najbolje trenere futsala iz regiona. Svaki dan su imali dupli trening, ako ga nije bilo onda smo organizovali izlete ‘’, naglašava predsjednik futsal kluba ,,Akademac’’, Aleksandar Belović.

Selektor ženske futsal reprezentacije Srbije, Vladimir Jovanović, ističe da je došao sa desetoro djece u Trebinje, te da mu je ovo prvi put da je dio futsal kampa.

,, Pomagao sam ovdje na treninzima, kao stručno lice i mislim da ono što je najvažnije jesu osmjesi ovih dječaka. Ako je njima bila prelijepo, nama je još ljepše’’ kaže Jovanović.

Treneru kluba malog fudbala ,,Tango’’, Mirku Čampari, takođe je prvi put u Trebinju te je dodao da su zadovoljni uslovima u kojima su se odvijali treninzi.

Fizička aktivnost je nužna za normalan rast i razvoj djece svih dobnih skupina. Djeca koja se bave sportom su zdravija, postižu bolje rezultate u školi, te imaju bolje razvijene socijalne vještine. Fizička aktivnost znači zabavu, užitak u kretanju i druženju, te priliku za upoznavanje novih prijatelja.

Za ovih šest dana dječaci su imali priliku treniraju, druže se obiđu Trebinje, te upoznaju sve njegove ljepote. Sa kampa je jednoglasno poručeno da se ovakvim dogadjajima stvaraju priteljstva za cijeli život.