U gradskom parku u Trebinju danas su zvanično otvorena dječija igrališta koja su napravljena u okviru projekta Centra za održivi razvoj i ekologiju- CORIE pod nazivom „Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici“.



Ovaj projekat je realizovan u okviru regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija – UNDP.



Aleksandar Vukanović, predsjednik CORIE je istakao da je i Grad Trebinje finansijski podržao ovaj projekat.



„U okviru projektnih aktivnosti izgrađena su dva igrališta u gradskom parku i jedno u naselju Gorica. Imali smo više radionica i predavanja o važnosti unapređenja znanja učenika o načinima i metodama aktivnog učestvovanja i rada u životnoj sredini. Mladi ljudi bi trebalo da steknu samopouzdanje da sami uočavaju probleme u svojoj lokalnoj zajednici, da nude njihova rješenja i da budu inicijatori da ti problemi budu i riješeni. U svim aktivnostima koje su sprovede u okviru projekta ‘Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici’ učestvovaklo je oko 500 srednjoškolaca“, naveo je Vukanović.

On je dodao da je važan cilj ovog projekta i promocija zdravih stilova života.




„Htjeli smo da ukažemo na usvajanje zdravih životnih navika i sportskog i rekreativnog vježbanja u prirodi. Izgradnjom ovih igrališta stekli su se uslovi da se taj cilj i ostvari“, kaže Vukanović.


Izvor: Radio Trebinje