Tradicionalnim konjskim trkama i viteškim disciplinama na Bratačkom lugu kod Nevesinja danas je završena 142. Nevesinjska olimpijada. U tri galoperske trke koje su privukle najviše pažnje učestvovalo je 26 grla.Slava i ponos ove godine idu u Bileću pošto je porodica Dunđer osvojila najvrednije nagrade. U trci punokrvnih konja prve dvije stepenice pobjedničkog postolja pripale su Gavrilu i Milanu Dunđeru pošto su njihova grla Alkapela i Peridot bila najbrža. Treći na cilj stigao je prošlogodišnji pobjednik Marmaris, vlasništvo Sumije Dedović iz Ilidže.U tri arapskih konja sve tri nagrade idu porodici Dunđer. Kroz cilj su redom prošli Malbrok, Singlav i Lenkoran. Pet nagrada koje odlaze u Bileću vrijedno je čak 11.000 KM.
Mala trka bila je najneizvjesnija, a radovao se prošlogodišnji pobjednik Dragan Vučak iz Rogatice. Preostale dvije nagrade idu u Žabljak. Drugo mjesto zauzeo je Putko Miljana Ostojića, a treće Soko Vuksana Kovačevića.Atraktivna disciplina potezanje konopa radost je donijela Nevesinjcima. Pojačani prijateljima sa narodnih sabora i sokolskih nadmetanja nastupili su sa dvije ekipe i na kraju osvojili zlatnu i bronzanu medalju. Između dva „Sokola“ plasirao je „Stefan i Div“ iz Užica.
U bacanju kamena s ramena neprikosnoven je bio Miloš Marković iz Rume.Njegov najbolji hitac od 18,58 m bio je gotovo dva metra duži od drugoplasiranog Radovana Zekovića iz Šavnika.Tradicionalne i viteške discipline protekle su uz učešće velikog broja takmičara. I mladi i stari željeli su da pokažu snagu, spretnost i sportsko umijeće, ali i da osvoje primamljive nagrade organizatora.
U skoku udalj i skoku uvis vodila se žestoka borba između Radovana Grozdanića iz Danilovgrada, Zorana Šukovića iz Gacka i Radovana Sprema iz Nevesinja. Na kraju je Grozdanić sa dužinom 3,30 osvojio zlato u skoku udalj, a Šuković je preskočio letvicu od 1,49 što mu je bilo dovoljno za najsjajnije odličje. Spremo je u obje discipline osvojio srebrnu medalju.

Vitez iz Bratačkog luga Radomir Andrić još ne razmišlja o povlačenju sa olimpijskih borilišta. Danas je bio najbrži u trci sa jajetom u kašici, a u trci u džaku za dlaku mu je umakao Aleksandar Krajišnik iz Apatina.
Prekaljeni olimpijac u skakanju na mijeh Luka Parežanin pokvario je raspoloženje ostalih takmičara, ali i snimatelja pošto je već u prvom pokušaju probio neobični sportski rekvizit.
Na stub visok deset metara hitro se popeo prošlogodišnji pobjednik Jovan Stupar iz Apatina. Ostali takmičari nisu bili ni blizu rezultata spretnog Vojvođanina.
I u boju na brvnu prošlogodišnji tron sačuvao je Željko Kucalović iz Banjaluke.
Još jedan sabor viteštva u Nevesinju je završen. Takmičari se puni utisaka vraćaju kući, oni najbolji sa medaljama i novčanim nagradama, a organizatori najavljuju da će narednu Nevesinjsku olimpijadu obogatiti novim sadržajima.
Radio Nevesinje