Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja završila je edukativne radionice sa zainteresovanim za korišćenje sredstava programa podrške samozapošljavanju, koji realizuje Grad Trebinje.


Edukativne radionice su organizovane u cilju informisanja polaznika o mogućnostima i načinima pokretanja vlastitog biznisa i drugim aspektima koji su bitni za razvoj vlastite poslovne ideje ili ličnog razvoja.
Prioritetna oblast je bila oblast pisanja biznis planova, a polaznici su upoznati i sa ostalim bitnim informacijama iz oblasti preduzetništva, procedurama registracije preduzeća, pravima i obavezama koji su definisani kroz Program samozapošljavanja.
„Edukativne radionice organizovane su u prostorijama Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Trebinja, a edukaciji je prisustvovalo 97 polaznika, raspoređenih u 5 radnih grupa“, rekao je Dražen Bošković, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Prema njegovim riječima najveće interesovanje polaznici su iskazali za oblast poljoprivredne proizvodnje, zatim za zanatske djelatnosti i jedan broj za uslužne i trgovinske djelatnosti.
Edukativne radionice vodili su zaposleni iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz podršku predstavnika Područne privredne komore Trebinje, Zavoda za zapošljavanje RS – Biro Trebinje i Agrarnog fonda Grada Trebinja.
Za program podrške samozapošljavanju Grad Trebinje je planirao 500.000 KM.
Programom samozapošljavanja su predviđene bespovratne subvencije od 4.500 do 12.000 KM za pokretanje vlastitog biznisa u proizvodnim djelatnostima i od 3.000 do 9.000 KM za zanatske, uslužne i trgovinske djelatnosti.
Radio Trebinje