E0BE71A4-CCE7-4E5A-B8FB-4D4651E2A6E8.jpeg

U Trebinju su u toku završni radovi na izgradnji pomoćnog fudbalskog terena sa vještačkom podlogom, u vrijednosti od oko 580 000 KM, koji zajednički finansiraju Fudbalski savez Republike Srpske i Grad Trebinje.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je vrijednost terena oko 580.000 KM, te da će Savez finansirati troškove travnate podloge, a grad Trebinje građevinske radove, te da su imali i finansijsku podršku energetskog sektora za novu sportsku infrastrukturu.

86AF9DCF-DB8A-4705-A660-74576FE84BA1.jpeg

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba "Leotar" Rajko Mičeta naglasio je da će teren imati dimenzije koje su po propisima Fudbalskog saveza Republike Srpske, te je dodao da je u toku postavljanje završnog sloja, preko kojeg će ići vještačka trava.

“Pomoćni teren je od neprocjenjivog značaja, ne samo za Fudbalski klub, nego za sve sportiste. Sve selekcije koje sada treniraju na glavnom terenu u Policama, pretpioniri, pioniri, kadeti i juniori kao i selekcije ženskog fudbalskog kluba moći će da treniraju na tom terenu, pa će to rasteretiti teren u Policama”, rekao je Mičeta.

Osim terena sa vještačkom podlogom, biti izgrađeni prateći objekti, svlačionice i rasvjetna tijela.

U Trebinju se preko dvije hiljade djece, bavi sportom, te je ovaj teren od velikog značaja, ne samo za fudbalere, već i za sve sportiste koji će ga koristi za treniranje.