U toku su posljednje pripreme za uvođenje naplate parkinga u našoj opštini.

Cijeli posao obavlja se u saradnji sa opštinskom Boračkom organizacijom i preduzećem „Patriot“ d.o.o., koji vrše ocrtavanja parking mjesta.

Ranije su iz opštine Bileća najavili da će biti definisana prva i druga zona naplate parkinga, s tim da će korisnici u prvoj zoni 90 minuta parkinga plaćati 1,00 KM, dok će u drugoj zoni čas parkiranja koštati 0,5 KM.

-Mjesečna karta za sve zone koštaće 30 KM, a u prvoj fazi korisnicima parking usluga biće na raspolaganju oko 200 parking mjesta koja će biti naplaćivana SMS porukama i kupovinom karata na prodajnim mjestima, a biće izdavane i sedmične, polugodišnje i godišnje karte, najavili su iz opštine.

Prva zona obuhvataće cijelu glavnu ulicu kralja Aleksandra, od marketa Tropik do Obilićevog vijenca, kao i parking kod Elektro-Hercegovine, dok će u drugoj zoni parkirališta biti u ulicama Obilićev vijenac i Poparina strana, kao i parking ispred Doma kulture „Jefto Dedijer“ i dio parkinga u naselju Dubrave.

Naplata parkinga vršiće se svakim radnim danom od 07-21 čas, a subotom u periodu od 07-15 časova. Nedjeljom i državnim praznicima parking se neće naplaćivati.

Iz opštinske administracije su naveli da je cilj da se uredi parking prostor u Bileći da bi svi imali dovoljno mjesta za parkiranje, navodeći da će na tim poslovima biti zaposleno pet lica sa invaliditetom.