Budva (Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC, ilustracija) -
 
Koncert bjeloruskog rok benda Ljapis Trubeckoj otkazan je u Budvi nakon spontanog okupljanja stotina građana koji su izrazili nezadovoljstvo jer širi rusofobne poruke i prikuplja novac za ukrajinsku armiju.

Ovo je drugo otkazivanje koncerta ekstremističke grupe koje je bilo planirano za sinoć, a prije nekoliko dana grupa je trebalo da održi koncert u Domu omladine Beograd.

Jučerašnji koncert bio je zakazan u jednoj budvanskoj diskoteci, ali je usljed velikog nezadovoljstva građana Budve, koncert premješten u Kotor.

Jedan do građana Budve koji je iskazao nezadovoljstvo povodom održavanja koncerta ovog "ukro-bjeloruskog Tompsona" bio je i novinar Igor Damjanović, koji je za Srnu izjavio da je nastup ovog agresivnog benda koji šalje rusofobne poruke morao da bude otkazan.

- Spontani revolt pokazale su sinoć i stotine građane Budve, odlučnih da po svaku cijenu spriječe nastup esktremističkog rok benda Ljapis Trubeckoj, na čijim nastupima širom svijeta se šalju se rusofobne poruke i skuplja se pomoć za ukrajinsku armiju - rekao je Damjanović.

On je istakao da bratoubilački rat Rusije i Ukrajine predstavlja veliku tragediju i siguran je da većina građana Crne Gore želi da što prije zavlada mir i zaustavi se stradanje.