Djurasovic 2.jpg (957 KB)

Fondacija „Sveti Vukašin” sinoć je u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ organizovala revijalni košarkaški meč humanitarnog karaktera za pomoć našoj sugrađanki Valeriji Brnjoš, koja je prije 15 godina povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi i već godinama se bori da ponovo prohoda.

Član Fondacije „Sveti Vukašin“, košarkaš Nikola Đurasović završava svoju sportsku karijeru i želja mu je bila da njegov oproštajni igrački meč ima humanitarni karakter.

Djurasovic 4.jpg (651 KB)

Đurasoviću su večeras podršku pružili porodica, prijatelji, kumovi, bivši saigrači, članovi Fondacije „Sveti Vukašin“, podmladak akademije „Husmki“ i brojni sugrađani.

Tokom 24 godine profesionalne sportske karijere, pored bh ekipa „Leotara“, „Slavije“, „Sparsa“ i „Borca“, Đurasović je igrao i u Makedoniji, Francuskoj, Rumuniji i na Kipru.

Nikola kaže da mu je večeras puno srce, zahvalivši se svima koji su došli na oproštajni i humanitarni meč.

„Košarka je jedan lijep sport, kao i svaki sport jer povezuje ljude. Još ako obiđete neke strane zemlje i naučite jezike i to je bogatstvo upoznati i druge kulture. I na kraju kad se sve sabere i podvuče, bitno je da shvatite da je to sport i takmičenje, ali najvažnije je da iz tog izvučete pouke koje će vam sutra vrijediti u životu“, istakao je Đurasović.

Djurasovic 3.jpg (890 KB)

Podršku Đurasoviću večeras pružio je i bivši saigrač Boris Kajmaković.

„Sa Nikolom sam igrao 2006. godine u Borcu. Ovaj njegov oproštajni meč dovoljno govori o tome kakav je Nikola čovjek. Misli o drugim ljudima i na svojoj oproštajnoj utakmici i to puno govori o njemu i njegovom djelu. Drago mi je što sam bio dio ove večeri“, naveo je Kajmaković.

Na parketu, kao uvod u ovaj meč, igrali su dječaci iz Košarkaške akademije "Humski".

Sretno Nikola!

Djurasovic 5.jpg (977 KB)