Trebinjski reditelj i glumac Željko Milošević dobitnik je nagrade za pedagoški rad u oblasti scenskih umjetnosti "Grozdanin kikot", koju međunarodni žiri Centra za dramski odgoj BiH godišnje dodjeljuje pozorišnim pedagozima zemalja bivše Jugoslavije.



Milošević je po izboru stručnog žirija, koji su činili eminentni pozorišni umjetnici i pedagozi, među četiri laureta koji su za 2016. godinu ravnopravno ponijeli nagrade "za doprinos razvoju dramskog odgoja".
On je Srni rekao da je izuzetno počastvovan i obradovan što se njegovo ime našlo među poznatim i priznatim pozorišnim imenima iz regiona, koja su prethodno dobijala ovo priznanje.
"Dugo godina radim sa trebinjskom djecom i omladinom i uvijek sam nastojao da moj rad bude kvalitetetan i da oni sa kojima radim budu zadovoljni. Nagrada pokazuje da i do kulturnih krugova regiona stižu informacije o pozorišnom stvaralaštvu u Trebinju, a ne samo o mom radu, što me posebno raduje", istakao je Milošević.

On je izrazio nadu da će poslije ove nagrade u Trebinju biti više sluha za potrebe kulture i svijesti o njenom značaju i dodao da je za uspjeh potrebno vrijeme i kontinuitet u radu.
Milošević je za svoj rad do sada dobio više priznanja i nagrada.
SRNA