„Ženski vremeplov”: Odigrana humanitarna predstava za Magdalenu

 
 

Zenski vremeplov 5.jpg (253 KB)

Večeras je u pozorištu Kulturnog centra Trebinje izvedena predstava „Ženski vremeplov” autorki Vesne Stanišić, Vesne Rkman, Sandre Lalić i Maje Čolaković, koja je nastala kao plod saradnje Prve osnovne škole iz Brčkog i Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš” iz Istočnog Sarajeva.

Vesna Rkman, profesor srpskog jezika i književnosti u Prvoj osnovnoj školi, istakla je da je sa svojim koleginicama osmislila projekat koji je trebalo da bude tematski čas, s ciljem da ožive znamenite žene koje su svojim velikim djelima zadužile ljudski rod.

„Pokušali smo da oživimo neke heroine iz naše i svjetske istorije, žene koje su dale neki svoj doprinos i čija djela su i danas poznata. Tematika je obuhvatila znamenite žene kulture, nauke i umjetnosti, pa su se u predstavi našle Frida Kalo, Milunka Savić, Koko Šanel, Isidora Sekulić, Marija Kiri, Nadežda Petrović, Valentina Tereškova, Diana Budisavljević i Mileva Ajnštajn”, navela je profesorka Rkman.

Dodala je da su učenici sa svojim nastavnicama predstavu pripremali paralelno u okviru dramskih sekcija u obje škole i vježbali odvojeno, a dan uoči premijere po prvi put su se sastali u napravili dvije mješovite glumačke grupe.

„Predstava je ubrzo izašla iz okvira dramske sekcije i ujedinila mnoga srca. Večeras smo po četvrti put izveli ovu predstavu u humanitarne svrhe, a već sutra gostujemo na Palama”.

Sav prihod od donacija namijenjen je za liječenje osmogodišnje Magdalene Vlaški iz Trnova.

Zenski vremeplov 3.jpg (192 KB)

Zenski vremeplov 2.jpg (601 KB)

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×