Zfk leotar pripreme1.jpg (383 KB)

Na stadionu u Policama počele su pripreme Ženskog fudbalskog kluba "Leotar“.

Odazvao se veliki broj djevojaka, a u nastupajućoj sezoni ovaj klub očekuje takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Jako smo srećni što vidimo ovoliki broj djevojaka, ali u narednom periodu očekujemo još djevojaka koje žele da dođu na probu kod nas. Što se tiče seniorskog tima, računamo na 25 djevojaka, to me raduje i na to sam ponosna što se tiče ŽFK 'Leotar'. U posljednjih mjesec dana u naše redove došlo je nekoliko djevojaka koje imaju iskustvo igranja u Premijer ligi i kao djevojke koje su mlade i zajedno sa nama će da odrastu. Ima djevojaka i sa iskustvom tako da smo napravili jedan miks koji će puno značiti našem klubu", rekla je trener ŽFK "Leotar" Jelena Milović.

Prema njenim riječima, ambicije su velike i svi u klubu očekuju da će se na kraju prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske i obistiniti.

"Radićemo i daćemo sve od sebe da se naše želje ispune. Do početka prvenstva dogovorili smo pet pripremnih utakmica tako da nam naredne nedjelje dolazi ŽNK 'Široki Brijeg', a nakon toga idemo u Sarajevo gdje nas čeka ŽFK 'Vogošća', a poslije u Trebinje dolazi ŽFK 'Emina' koja igra Premijer ligu BiH. Pred nama je zanimljiv period, a ima nekoliko djevojaka koje su reprezentativke BiH u mlađim kategorijama U-17 i U-19. Treniraćemo u Gradu sunca, a nadam se da ćemo imati razumijevanje 'starijeg brata' da odigramo utakmice u Policama što bi mnogo značilo ženskom fudbalu kako bi navijači mogli da dođu na stadion i uživaju u ženskom fudbalu nakon toliko godina", izjavila je Milović.

Povratnik Anja Stević koja je 2002. godine počela da trenira fudbal u Leotaru i tu ostala deset godina. Nekadašnji reprezentativac BiH sa oduševljenjem se nakon 11 godina vratila u Police.

"Nevjerovatan je osjećaj vratiti se u svoj grad nakon toliko godina. Zahvaljujem se Vasu Mijanoviću i Jeleni Milović koji su vratili ženski fudbal u Trebinje. Nadam se da će sve igračice koje su počele fudbalsku priču u Policama, a ima ih dosta, sakupiti ovdje i završiti svoju fudbalsku karijeru. Velika je čast što nosim kapitensku traku i drago mi je što vidim mnogo mladih djevojaka što žele da igraju fudbal. Uz ovakav rad za nekoliko godina gledaćemo ih u evropskim klubovima. Želja je osvajanje prvog mjesta i ulazak u Premijer ligu", kaže Stević.

Takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske počinje 3. septembra.