Zimska turistička ponuda Trebinja ove godine biće obogaćena vikend manifestacijama, koje će oživjeti ulica grada, privući turiste, a ujedno i promovisati autohtone proizvode Trebinja i Hercegovine.


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Trebinja, pojasnio da će ovakve tematske svetkovine na ulicama Trebinja biti priređivane tri dana u sedmici, od petka do nedjelje, a trajaće od polovine decembra do polovine januara naredne godine.
„Jedan vikend će biti posvećen trebinjskim vinarima, neki naredni biće u znaku meda i ljekovitog bilja, imaćemo i vikend posvećen domaćoj hrani i gastroturizmu, zatim poseban vikend proslave božićnih praznika, i slično. Nastojaćemo da napravimo i neke sadržaje za djecu u centru grada, kako je to bilo i prošle godine. Sigurno je da Trebinje mora da organizuje i doček Nove i Srpske nove godine, bez obzira na konkurenciju u gradovima naše regiji“, rekao je Petrović.
Gradonačelnik je dodao da uskoro kreće i novogodišnje ukrašavanje grada, te da će ulice Trebinja i ove godine biti jednako dobro osvijetljene i okićenje kao i lani.
On je istakao da je za trebinjske turističke perspektive od velikog značaja da grad bilježi posjete i nakon ljetnih mjeseci, zbog čega je opredjeljenje Gradske uprave da ubuduće različite kulturne, sportske i druge sadržaje priređuje i u terminima izvan sezone.
Petrović je ocijenio da je prošlogodišnji „Zimzograd“, sa velikim brojem sadržaja i bogatim svakodnevnim programom, bio i svojevrni kulturološki šok za Trebinje, ali da se Gradska uprava ove godine odlučila za jeftiniju varijantu.
„Ocijenili smo da je bolje da svečanosti priređujemo u dane vikenda, kada ljudi ne rade i imaju više i želje i vremena za izlazak u grad. Naravno, na ovaj način Trebinje će biti privlačnije i turistima“, rekao je Petrović.
Radio Trebinje