Zlatna medalja za trebinjskog inovatora Borka Babalja

IMG_20210110_43380.jpg (270 KB)

Trebinjski inovator Borko Babalj, član Udruženja inovatora istočne Hercegovine, dobitnik je zlatne medalje za inovaciju „čaša-flaša“ na Sajmu inovatora u Las Vegasu.

Našem sugrađaninu pripala je diploma zvučnog naziva „zvijezda Las Vegasa“ („Star of Las Vegas“) te počasna diploma „majstor inovacije“.

„Radi se o ranijoj inovaciji, za koju sam naknadno uradio moderniji prototip. Proizvod je izuzetno komercijalan i može se koristiti i kao čaša i kao flaša do pola litra, za razne namjene i od različitog materijala. Nadam se da će veliki proizvođači pića uviđeti potencijal moje inovacije, u širokoj komercijalnoj primjeni“, kaže Babalj, koji je za ovaj izum višestruko nagrađen na međunarodnim takmičenjima, od Evrope, Azije do Afrike i sada Amerike.

U naredna tri mjeseca inovacija će biti predstavljena u još šest gradova SAD – San Francisku, Bostonu, Čikagu, Njujorku, Los Anđelesu i Sijetlu.

„Postoji mogućnost da moj proizvod konkuriše i za veliku nagradu IWA2023, na takmičenju koje će biti održano u SAD početkom decembra“, pojašnjava trebinjski inovator.

Ovo je jubilarna, 70. međunarodna nagrada za talentovanog Babalja, najnagrađivanijeg inovatora RS, koji je 2013. proglašen za inovatora godine u Srpskoj.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×