IMG_9418.JPG (278 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić darivao je danas zlatnikom prvu bebu rođenu u trebinjskom porodilištu u 2024. godini.

Djevojčica Danka, koja je treće dijete u porodici Grubačić iz Bileće, teška 3 kilograma i 50 grama, na svijet je došla jutros u 6 časova i 12 minuta.

Majka Sonja zahvalila se gradonačelniku na poklonima, istakavši da je veoma zadovoljna uslugom u trebinjskom porodilištu.

„Prezadovoljna sam uslugom babica i osoblja ovdje u Bolnici, nemam riječi, kako su me sinoć dočekali u kasne sate, savršeno“, rekla je Grubačić.

Ćurić je čestitao roditeljima i poželio da se što više djece rađa u 2024. godini u Trebinju.

On je ukazao na zasluge Odjeljenja za ginekologiju i Uprave Bolnice koji su vratili povjerenje u trebinjsko porodilište.

„Kroz razne subvencije i programe koje daje Grad Trebinje, Hercegovina i Republika Srpska, a i kroz dobre uslove u Bolnici, smatram da će u narednom periodu da bude još veći broj, to je ujedno i veći broj đaka“, istakao je Ćurić, napominjući da je krajnji cilj da Trebinje ima 50.000 stanovnika.

IMG_9426.JPG (460 KB)

Dr Marija Andrić, načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo u trebinjskoj Bolnici je navela da je porod protekao uredno, da su majka i beba dobro.

„U prošloj godini u trebinjskom porodilištu bilo je 266 porođaja, što je više za 44 u odnosu na prethodnu godinu. U našem porodilištu uvedena i usluga epidurala“, rekla je Andrić.

Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice Trebinje je istakao da je u ovom porodilištu prošle godine bilo 20 odsto poroda više u odnosu na 2022. godinu, te dodao da to govori da se vraća povjerenje porodilja u trebinjsku Bolnicu.

„Doktorica Andrić je najmlađi načelnik Odjeljenja u Srpskoj. Smanjen je i broj porođaja carskim rezom. Sigurno je da je i lakše raditi, jer ove godine su tu i četiri specijalista. Doktorica Andrić je pokrenula školu za trudnice u 2023. koja ima odjek u Hercegovini, a sve su to benefiti koji govore da trebinjsko porodilište ide naprijed“, rekao je Lambeta.

On je naveo da je cilj za narednih godinu dana, da se proširi usluga, kako pacijenti ne bi odlazili van Hercegovine.