Novac - brojanje - Foto: RTRS
Mjesečna pomoć od 750 KM značiće mnogo, posebno za višečlane porodice koje se suočavaju sa egzistencijalnim problemima, smatra majka petoro djece Tanja Vasilić /40/ iz Banjaluke.

Majka dvije djevojčice i tri dječaka u izjavi za Srnu pozdravlja najavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će svaki mjesec porodice sa četvoro i više djece sa nezaposlenim roditeljem dobijati novčanu pomoć od 750 KM.

- Pozdravljam ovakvu inicijativu i smatram da bi svakoj majci sa više djece dobro došlo 750 KM - kaže Vasilićeva.

Vasilićeva je rekla da ima i srednjoškolce i osnovce, i da treba petoro djece spremiti u školu, a to je od jedne plate jako teško.

- Ta pomoć bi mnogo značila, a značilo bi mnogo kada bi se za majke četvoro i više djece obezbijedila penzija. Svaka pomoć višečlanim porodicama je dobrodošla, bilo koja - kaže Vasilićeva.

Ona kaže da majke treba da se bore za svoje porodice.

- Pozdravljam tu najavu. Mnogo bi to značilo, pogotovo u ovom vremenu enormnih poskupljenja i skoka cijena i nadam se, iskreno da to neće ostati samo na najavi - kaže Vasilićeva.

Mjesečna pomoć od 750 KM odnosi se na sve porodice u Srpskoj koje imaju četvoro i više djece, a čiji je jedan roditelj nezaposlen. To je dogovor srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića.