Ženski odbojkaški klub „Leotar“ je pobjednik ovogodišnjeg Vaskršnjeg turnira u odbojci za pionirke Trebinje 2019. Koji je ovaj klub i organizovao.


Tako bi glasila oficijelna vijest a ona drugačija, vijest koja pokuša da izazove emociju bi glasila pobjednici su svi. I ŽOK „Leotar“, i OK „Ljubinje“, „Crvena zvijezda“ iz Obudovca, „Gradiška“, „Akademac„ iz Podgorice kao i „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva.


„Turnir je zamišljen kao manifestacija koja će doprinijeti afirmaciju ovog trofejnog sporta ali i druženju mladih odbojkašica, odavno je prevazišla svoje prvobitne ambicije. Naš Vaskršnji turnir postao je mjesto u kome se gosti uvijek rado vraćaju, a odbojka je toliko uznapredovala da možemo sa sigurnošću da tvrdimo, bez lažne skromnosti, da je naš turnir možda i najjači i najkvalitetniji na ovim prostorima“, kaže Mišo Pešić, trener Ženskog odbojkaškog kluba „Leotar“.


U finalnom duelu viđena je odlična odbojka. Ljubinje je u duelu protiv domaćina, u završnom setu imala prednost od 14-8 i šest meč lopti ali…. Ali, pobijedile su Trebinjke koje su „vezale“ osam poena i ostvarile pobjedu koja je izazvala erupciju oduševljenja u dvorani.


Konačan rezultat od 2-1 potvrđuje prethodnu priču o neizvjesnosti i kvalitetu ovog duela.


Treće mjesto pripalo je ekipi „Gradiške“, četvrta je „Slavija“, peto mjesto pripalo je odbojkašicama podgoričkog „Akademca“, a posljednje mjesto zauzeo je prošlogodišnji šampion, „Crvena zvijezda“ iz Obudovca.


Radost odbojke i druženja, suze na rastanku i poruka vidimo se dogodine, to je ono što je ostalo kada su mreže spuštene kao poruka da ovaj turnir ima itekakvu perspektivu.


Izvor: RT