Odbornik PDP-a Zoran Anđušić rekao je danas da je glavni razlog njegove pasivnosti na sjednicama lokalnog parlamenta što je isključen iz Predsjedništva GO PDP-a Trebinja kada mu je zabranjen i istup za medije u ime ove političke partije.
On je na sjednici Skupštne Grada istakao da je “nekorektan” odnos prema njemu počeo s formiranjem poslaničkih listi kada je za poslanika u Narodno skupštini Republike Srpske “predložen drugi čovjek”, a ne on.


“Mislim da nisma zaslužio takav tretman u svojoj partiji, s obzirom na moj angažaman i rad u njoj”, rekao je Anđušić i istakao da je zbog svega toga odlučio da se “malo distancira”.
On je precizirao da je 14. juna ove godine isključen iz Predsjedništva stranke u Trebinju te da mu je zabranjeno da istupa u medijima u ime partije.

“Od tada se nisam obraćao, a ni učetvovao u radu Skupštine”, istakao je Anđušić.

On je rekao da je o svom slučaju upoznao vrh stranke i da će, dok se njegov status ne riješi, na sjednicama lokalnog parlamenta postavljati pitanja u svoje lično ime.

Anđušić je istakao da je imao potrebu da o svemu obavijesti javnost, jer to imaju pravo da čuju ljudi koji su mu dali povjerenje na proteklim izborima za odbornika u lokalnom parlamentu.