porodica-simonovic-872x610.jpg

Ana i Vladica Simonović koji žive u naselju Jajinci kod Avale u Beogradu, nisu ni slutili da će imati veliku porodicu. A još manje da će njihova djeca biti jedinstvena po svojim imenima.

Sve im se desilo neplanirano, ali su ponosni na svoju djecu i na sve ono što su stvorili.

Njihova djeca nose najrjeđa imena, smatra se da su jedini u Srbiji. Oni imaju kćerku Srbiju, sinove Miloša i Obilića, kćerku Krunu i Slobodu. Tata Vladica je djeci davao imena, a sve je krenulo od najstarije kćerke Srbije (14).

– Ostala sam trudna i tada mi je muž rekao da će se dijete, ako bude žensko zvati Srbija. Bila sam u šoku, i kada sam se porodila, dok sam ležala u bolnici u neobranom grožđu, samo je počeo da mi zvoni telefon i društvene mreže, svi su mi pisali kako mi čestitaju, a za ime su bili, pa donekle šokirani – priča majka Ana, koja kaže da njen muž ima još dva sina Đorđa i Miodraga iz prethodnog braka.

Kako kaže, oni su jedna obična porodica, iako su kaže, ljudima malo čudni.

– Mi živimo tako, držimo do svojih odluka, mišljenja i principa. Tako smo pokrenuli i privatne biznise kako bismo bili sa djecom što više. Nekima smo čudni, nekima ne, ali mi smo srećna i složna porodica uprkos tome što nas neki čudno gledaju kad čuju da imamo petoro djece – kaže ona.

Njihova najstarija kćerka Srbija, više puta je bila u javnosti, kako zbog svog imena, tako i zbog uspjeha koje niže u školi od prvog dana.

– Nadimak mi je Srpka. Svi u školi me tako svi zovu, jedino mi je jedan dječak u šali govorio da sam Njemačka i Albanija, ali meni to ne smeta – pričala je Srbija prije nekoliko godina.

Majka Ana za Srbiju kaže da je pravi mali filozof, odličan đak i od malena se bavi sportom. Osmi je razred i ima sve petice.

– Recituje Đuru Jakšića, sedam strofa bez problema, ali kada treba u školi da opere ruke i nešto što učiteljica zatraži od nje, to joj je smaranje. Trenutno trenira kik-boks, prethodno je tri godine bila na gimnastici, a dok smo živjeli u Zemunu probala je i mačevanje. Puna je pozitivne energije – objašnjava Ana.

Srbija se oprobala u streljaštvu i mnogim sportovima jer vježba od četvrte godine.

Kako kaže, kik-boks najviše prija njenom temperamentu, što pokazuju i rezultati. Ona je apsolutni šampion, bez konkurencije, čak u nekoliko disciplina ove borilačke vještine, a namjerava da upiše Sportsku gimnaziju.

– Želja mi je da jednog dana proslavim svoje ime na najvećim svjetskim takmičenjima. Dodatnu motivaciju da stanem na pobjednički tron imam i zbog toga što sam jedina imenjakinja države koju, kao i moja porodica, beskrajno volim – dostojanstveno poručuje Srbija.

– Nismo ni ovo petoro planirali, desilo se i ako je, a za još neko dijete ne znamo, ako se desi bićemo srećni.

Njihova mama Ana je otkrila kako se velika porodica pripremala za Vaskrs.

– Mi smo već danas počeli da pripremamo sve, sutra se posti pošto je Veliki petak i tada manje jedemo, ali generalno sve radimo zajedno. Farbamo jaja i spremamo trpezu, idemo na pričest i zna se kod nas u kući, nema slavlja i muzike na Veliki petak, piše Telegraf.