vjetar.jpg

Meteoalarm je objavio žuto upozorenje za danas za veći dio BiH zbog najavljenog vjetra, koji će duvati i do 70 kilometara na čas, a za regije Mostara, Sarajeva i Tuzle i zbog najavljene kiše.

Za regije Banjaluke i Višegrada upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra jačine između 40 i 60 kilometara na čas, za regije Trebinja i Foče između 50 i 70, a za prijedorsku regiju jer je prognozirano da će vjetar duvati između 30 i 50 kilometara na čas.

Za trebinjsku regiju prognozirano je i da će pasti između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom, te da je uz pljuskove moguća i grmljavina, koja je prognozirana i za područje Prijedora.

Za regije Sarajeva, Tuzle, Livna prognozirano je da će povremeni udari vjetra biti između 40 i 60 kilometara na čas, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na području Sarajeva, Tuzle, Mostara i Livna očekuje se da će pasti između 15 i 30 litara kiše po metru kvadratnom.

 U Republici Srpskoj i FBiH danas je moguće da će ponegdje u centralnim i istočnim krajevima u nižim predjelima, usljed pada temperature vazduha, poslije podne i uveče kiša nakratko preći u susnježicu ili snijeg