Zvanično otvaranje ljetne turističke sezone u Budvi

Predstavnica hotelske grupacije HG “Budvanska rivijer” Jelena Kaluđerović najavila je da se sutra zvanično otvara ljetnne sezone u Budvi i istakla da je turizam na toj destinaciji ove godine zabilježio rast od 30 odsto u odnosu na prethodnu.

Ona je za Tanjug navela da je Turistička organizacija opštine Budva prošle godine uvela lijep događaj koji najavljuje glavnu turističku sezonu, kao i da turistički zaposlenici dijele sezonu na predsezonu, glavnu turističku sezonu i postsezonu.

“Manifestacija je planirana za 8. jun na kojoj će biti prikazan dokumentarni film o počecima Slovenske plaže, kako je to Budva izgledala nakon zemljotresa iz 1979. godine i kako je krenula ta ideja o gradnji zelenog koncepta u tom periodu”, najavila je ona.

Kaluđerović je istakla da turističko naselje Slovenska plaža, koje se nalazi u srcu Budve, ove godine proslavlja 40 godina postojanja.

“To dobro znaju brojni gosti iz Srbije koji nam dolaze već 30 godina, što je značajan jubilej za grad Budvu i za Crnu Goru kao turističku destinaciju”, kazala je Kaluđerovićeva.

Prema njenim riječima, politička dešavanja u svijetu, nisu uticala na turizam u Crnoj Gori.