Crvena zvezda (Foto: KK Crvena zvezda) -
Crvena zvezda dobila je ponovo organizaciju kvalifikacionog Evroliginog turnira za juniore ANGT.

On će i ovoga puta kao i uvijek nositi ime tragično preminulog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode.

Turnir će se održati od 25. do 27. februara 2022. godine u Beogradu i biće drugi po redu kvalifikacioni turnir od četiri koja organizuje Evroliga.

- Dobijanjem organizacije ovog turnira 11. put Evroliga je još jednom iskazala ogromno povjerenje koje ima u KK Crvena zvezda i produbila saradnju koja traje već više od jedne decenije - navodi se na sajtu kluba.

Februar je mjesec koji tradicionalno, iz godine u godinu okuplja najtalentovanije juniore iz svih dijelova Evrope u Beogradu.

U organizaciji Zvezde, 11. put održaće se juniorski kvalifikacioni turnir.

- Iz godine u godinu, ANGT "Marko Ivković" podizao je ljestvicu kvaliteta organizacije, a brojne pohvale iz krovne organizacije Evrolige, kao i fenomenalni utisci mladih košarkaša i trenera, koji su kasnije postajali glavni protagnosti u seniorskoj konkurenciji, najbolji su pokazatelj da je Crvena zvezda uvijek radila najbolji mogući posao u organizacionom smislu. O tome govori i podatak da su se u prethodnim godinama mijenjali gradovi organizatori ovog turnira, ali su Crvena zvezda mts i Beograd uvijek tu - saopštili su iz kluba.

Crvena zvezda je u takmičarsom dijelu učestvovala na svim dosadašnjim kvalifikacionim turnirima, a osim što ga je osvajala više puta, osvajala je i juniorsku Evroligu (Milano) i dva puta igrala finale (Madrid i Berlin).

Ekipe će kao i svake sezone biti podijeljene u grupe A i grupe B, a dvije najbolje plasirane obezbijediće svoje mjesto u polufinalu.

Osvajač turnira obezbijediće svoje mjesto na Fajnal ejtu koji se igra u vrijeme održavanja Fajnal fora za četiri najbolje ekipe u Evroligi.

Osim u Beogradu, ove godine kvalifikacioni turniri održaće se u Minhenu (prvi kvalifikacioni turnir 21-23.01.2022), grčkoj Patri (25-27.03.2022) i Varezeu (Italija) od 01.04 do 03.04. 2022.godine.