Crvena zvezda  (Foto:Starsport) -
Fudbaleri Crvene zvezde u Tirani igraju meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pred crveno-bijelima je nova runda kvalifikacija za najelitnije takmičenje, duel u Tirani protiv istoimenog kluba. Prvo kolo i ubjedljiva pobjeda protiv Evrope su arhivirani kao prvi stepenik ka glavnom cilju - plasmanu u grupnu fazu.

U taboru Crvene zvezde suda ih čeka novi rival i teži posao, ali vjeruju u svoje kvalitete, željni su nadigravanja sa protivnikom. Nadaju se da će novi stepenik preskočiti uz maksimalno ozbiljan pristum meču i striktnom poštovanju zacrtanog u svlačionici.

Ekspedicija Crvene zvezde prije dva dana je doputovala u glavni grad Albanije, kako bi što spremnije ušla u ovaj duel.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković rekao je da je ekipa odmorna i spremna za duel sa Tiranom. Napomenuo je da dobro poznaju protivnika, koji je sastavljen od mladih i iskusnih igrača, imaju individualan kvalitet, brzinu, dobar blok, organizovani su i znaju šta hoće. Ipak, sve zavisi od njegovog tima koji u ovaj duel ulazi kao favorit, ali to mora da dokaže na terenu.

Crveno-bijeli su u prvom kolu na svom stadionu nadigrali Evropu sa Giblartara rezultatom 5:0. Albanska ekipa savladala je tim Dinama iz Tbilisija u gostima sa 2:0.

Tirana je najtrofejni albanski klub, a prošle sezone se prvi put nakon 2008. godine vratila na šampionsko postolje u tamošnjem prvenstvu.

Ukoliko Zvezda eliminiše Tiranu, srpski klub imaće status povlašćene ekipe u trećem kolu kvalifikacija,

Meč između Tirane i Crvene zvezde igra se 20.00 na stadionu "Er Albanija" bez publike.