Siniša Mihajlović - Foto: RTRS
Upisivanje u Knjigu žalosti povodom smrti legendarnog fudbalera Crvene zvezde Siniše Mihajlovića počelo je danas u Muzeju crveno-bijelih na stadionu Rajko Mitić.

Prvi se od Mihajlovića oprostio ministar sporta Srbije Zoran Gajić.

Zatim su se u Knjigu žalosti upisali predsjednik kluba Svetozar Mijailović, legende crveno-bijelih Ratomir Dujković, Jovan Kule Aćimović, Stanislav Karasi, potom čuveni rukometaš Nenad Peruničić, navijači i poštovaoci legendarnog fudbalera.

Knjiga žalosti je otvorena do 17.00 časova.

Mihajlović je preminuo juče u 54. godini poslije dugogodišnje borbe sa leukemijom.

Gajić: Mladi, ugledajte se na Sinišu Mihajlovića

Ministar sporta Srbije apelovao je danas na mlade da se ugledaju na Sinišu Mihajlovića jer ga svi sportski uspjesi koje je ostvario u karijeri nisu promijenili kao osobu.

- Sinišu sam prvi put vidio 1988. godine kada je došao u Vojvodinu. To je bilo drugo sportsko vrijeme gdje su se fudbaleri i odbojkaši hranili u kultnom Culetovom restoranu u Novom Sadu. Vidjelo se da je to momak koji ima "to nešto", što mi u sportu često kažemo. Niko još ne umije to da definiše "to nešto", ali ono je ostalo do posljednjeg dana njegovog života, pokazujući borbenost koju je imao na terenu, i van njega. Druga asocijacija na njega mi je to da je on jedan od vrhunskih sportista, koji su od juniorskog staža pa do momenta kada su dosegnuli plafon i kao igrač i kao trener, ostali karakterno isti i nisu se promijenili - napisao je Gajić u Knjizi žalosti povodom smrti legendarnog srpskog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića.

On je naveo da je Mihajlović ostao isti prema drugovima, porodici, naciji, državi, onima koji su ga voljeli i onima koji nisu.

- Vidimo to i dan danas. Svi uspjesi koje je doživio u karijeri ga nisu promijenili, a to se ne sreće svakodnevno u našem poslu i ovom prilikom bih apelovao na mlade da se ugledaju na Mihu u smislu osobina koje je imao. Svjedoci smo da savremena metodologija treninga i prakse govori o slobodnjacima i centaršutevima, ali vaspitna komponenta kako se odnositi prema obavezama koje javna ličnost ima je veoma važna. Svi sportisti su omiljeni među djecom, to je bio slučaj i sa Mihajlovićem - podsjetio je Gajić.

Ministar sporta Srbije tvrdi da Mihajlovića vrhunac sportske karijere nije mogao da pokvari.

- Svima nam je jasno kakva je to bila karijera i šta je sve čovjek doživio. Fudbal je primarni sport na svijetu, a doživjeti vrhunac u njemu je zaista nešto što vam apsolutno daje za pravo da smatrate da ste planetarno uspjeli kao ličnost, da ste prepoznatljivi i sve to još više daje na utisku o snazi njegove ličnosti. On nije dozvolio da se promijeni u lošem pravcu, zbog toga što je doživio sportski vrhunac. Humanitarni rad, kao i način na koji je ostao u kontaktu s ljudima iz starijih vremena, sve do posljednjeg dana svog života, govori o njegovoj veličini - podvukao je Gajić.