sud-pravda111.jpg

Osnovni sud u Trebinju odbio je žalbu Okružnog javnog tužilaštva Trebinje i ponovo donio odluku da odbije pritvor za Marka Zvijera koji se, zajedno sa Željkom Vujovićem i jednim maloljetnikom, sumnjiči za krivično djelo „protivpravno lišavanje slobode“ na štetu mladića Dušana Miloševića iz Bileće.

I džaba suze pretučenog Dušana, roditelja i cijele porodice i molba da se kazne nasilnici. Džaba i mirni protesti u Bileći i Trebinju, ispred Palate pravde.

Oni koji su izabrani da „dijele" pravdu oglušili su se bezočno i prilično neljudski.

Osnovni sud ponovo donosi odluku u korist Marka Zvijera.

Ko je u ovom slučaju pogriješio- nadležno Tužilaštvo ili sud nije poznato, ali za širu javnost Osnovni sud je taj koji je donio konačnu odluku. Spekuliše se da neko u Okružnom tužilaštvu Trebinje nije dobro odradio svoj posao, ali pošto to niko iz nadležnog suda nije potvrdio, onda su oči uperene u sud koji je ponovio svoju sramnu odluku.

Dakle, dvadesettrogodišnji Dušan Milošević je brutalno pretučen, otet, „gepekovan“, ima posljedice i fizičke i psihičke, ali to sud nije uvažio.

Radio je u korist Marka Zvijera. Zašto?

Mnogo se tu odgovora nameće široj javnosti, mada niti jedan nije potvrđen.

Na protestima prethodnih dana često se postavljalo pitanje- šta da je neko oteo, pretukao dijete nekog od sudija ili tužioca- kakve bi njihove odluke tada bile?!

Policija je , u ovom slučaju, odlično reagovala i uradila svoj posao. I oni su ti koji su jedini, od zvaničnih institucija, stali u zaštitu pretučenog momka i očekivali pravdu za njega.

Šta svojom odlukom poručuju sudije?

Da li je onda dozvoljeno da radimo šta hoćemo ili, možda pojedinci imaju tu „slobodu“ i zbog čega?

Interesantno je da su i Marko Zvijer i Željko Vujovič, koji je u bjekstvu, od ranije poznati policiji.

Još interesantnije je da je Marko Zvijer student KRIMINAListike.

„Uvježbava“ li to on „taktiku“ nad nedužnim mladićem? Koji to fakultet „izbacuje“ ovakve „kadrove“ i čemu ih uči?

Da li su potpisnici odluke svjesni u šta se upuštaju i kakve posljedice mogu da budu?

Mnogo je otvorenih ptanja na koja niko nadležan ne daje odgovor.

Jedino što možemo da zaključimo jeste da u Palati pravde u Trebinju stanuje nepravda i da je to veoma loša i opasna poruka.