Zvjerski je izbo nožem: Pritvoren unuk zbog ubistva bake
DOBOJ - Sudija za prethodni postupak dobojskog Okružnog suda odredio je jednomjesečni pritvor Almiru Hasanbašiću (18) iz Modriče, osumnjičenom za ubistvo svoje bake Mensure Hasanbašić (69), koju je zvjerski izbo nožem.

Navodi se da pritvor može trajati do 23. novembra do 01 čas.

Almira terete da je baku Mensuru usmrtio 22. oktobra u njenoj kući u ulici Cara Lazara u Modriči. Motiv ubistva je koristoljublje, jer je unuk navodno od bake tražio novac, ali ga nije dobio.

Nakon ubistva Almir je pokušao da sakrije tragove zločina pa je u veš mašini oprao jaknu i patike. Praveći se da ne zna šta se dogodilo, pozvao je dvojicu prijatelja i s njima ponovo otišao do bakine kuće. Nakon što su "pronašli" tijelo sve su prijavili policiji. Kako je potvrđeno u PU Doboj na tijelu starice zatečene su najmanje 24 rane, od uboda nožem, a i kuća je bila ispreturana.

Policija je ubrzo uhapsila Almira i njegove prijatelje koji su nakon ispitivanja pušteni. Obdukcijom tijela ubijene je utvrđeno da je nesrećna starica na tijelu imala ukupno 31 ranu od kojih su većina ubodne, a imala je i odbrambene povrede na rukama i nogama.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković navodeći inicijale, rekao je da je osumnjičeni priznao ubistvo tokom ispitivanja.

Radinković je rekao i da je osumnjičeni priznao i da je prilikom davanja izjave na okolnosti pronalaska tijela popio 10 "diazepama" (za smirenje).

Prema nezvaničnim informacijama Almir Hasanbašić od ranije poznat po nasilništvu te da je nekada ranije napadao oca, sina ubijene Mensure. Almir je ranije imao probleme i sa narkoticima, prenosi Glas Srpske.