Trebinjskoj Policijskoj upravi /PU/ prijavljeno je da je obijena vikendica u naselju Lastva kod Trebinja, u pograničnom pojasu sa Crnom Gorom, nakon čega je policija utvrdila da je polomljeno prozorsko staklo i da ništa nije ukradeno, a, prema operativnim saznanjima, pretpostavlja se da su provalnici migranti.


Načelnik PU Trebinje Žarko Laketa rekao je Srni da je prijava zaprimljena juče poslije podne i da policija i dalje prikuplja podatke.
Načelnik Sektora policije u PU Trebinje Siniša Laketa kaže da je lice čiji su inicijali M.M. prijavilo da su mu nepoznata lica obila vikendicu, te da je policija izašla na teren.
„Utvrđeno je da je polomljeno staklo na prozoru, ali da nisu otuđeni nikakvi predmeti“, naveo je on.
Laketa kaže da se na snimcima sa obližnjeg video-nadzora vide četiri lica sa ruksacima, koja izgledaju kao migranti.
Prema nezvaničnim saznanjima, tokom jučerašnjeg dana tri migranta su primijećena u blizini porodične kuće u Jazini kod Trebinja, prema Crnoj Gori, od kojih su se dva skrivala u vozilu vlasnika kuće, dok je jedno, bježeći od Granične policije, palo niz stijene kada je povrijeđeno.
Kako Srna nezvanično saznaje, povrijeđeno lice je smješteno u Bolnicu u Trebinju, a druga dva su u nadležnosti Granične policije u ovom gradu.
Srna