Članovi Aktiva sredstava za informisanje pri Društvu dobrovoljnih davalaca krvi Trebinje danas su dali 16 doza dragocjene tečnosti, što je rekordan broj doza do sada.



Predsjednik Aktiva Božidar Stajčić rekao je da se za učešće u akciji darivanja krvi prijavilo 20 zaposlenih u medijima, te da je svake godine odziv sve veći.
"Na ovaj način želimo da damo doprinos našim građanima, Službi za transfuzijsku medicinu, ljudima koji se liječe", rekao je Stajčić i istakao da je ovo jedini Aktiv Dobrovoljnih davalaca krvi iz oblasti sredstava informisanja.
On je naglasio da su trebinjski novinari vrlo humani, što potvrđuje i podatak da je, iz akcije u akciju, sve više novih davalaca.

Novinar RTRS-a Marija Vujović, koja je redovni davalac krvi, kaže da učešćem u ovakvim akcijama novinari pokazuju da su odgovorni pojedinci.
U Službi za Transfuzijsku medicinu navode da je ovo 23 akcija od početka godine i da je prikupljeno više od 800 doza krvi što je značajno povećanje u odnosu na isti period prošle godine.
SRNA